3 Keer waarom je in een oogcrème zal moeten investeren


Zoals je misschien weet, is de huid rondom onze ogen het dunst en het meest gevoelige van het gezicht. Het is meestal één van de eerste plekken waar tekenen van voortijdige veroudering zoals fijne lijntjes en donkere kringen verschijnen. Deze tekenen van vroegtijdige veroudering zijn de redenen waarom de meesten van ons op zoek zijn naar gespecialiseerde huidverzorgingsproducten.

De meesten van ons hebben veel tijd en moeite besteed aan het vinden van de perfecte oogcrème die voor hen werkt, maar helaas is het een moeilijke taak die velen van ons niet zijn gelukt. En met een overvloed aan producten die de markt overspoelen, wordt de keuze nog moeilijker, sommige oogcrèmes kunnen je zelfs meer dan € 100 kosten voor slechts een klein potje.

We horen je denken: "Waarom zou ik er zelfs in investeren? Zou het gewoon niet mogelijk zijn om mijn gezichtscrème te gebruiken?" Ons advies is: "Lees eerst deze blog en beslis daarna."





1. Ingrediënten

De reden waarom je op zoek bent naar een oogcrème is waarschijnlijk te wijten aan vermoeid uitziende ogen. De problemen zijn vaak donkere kringen of fijne lijntjes rondom je ogen. Daarom zou je moeten investeren in een oogcrème met de juiste ingrediënten.

(Koreaanse) oogcrèmes zijn geformuleerd met een dosis hydraterende, rimpel-verminderende en verhelderende ingrediënten zoals:

Adenosine - Zeer geschikt voor het verminderen van rimpels en fijne lijntjes en voor het bestrijden en verminderen van de schade veroorzaakt door UV-stralingen.
Ceramides - Lipiden die van nature in de huidmembranen voorkomen en vochtverlies helpen voorkomen. Het laat de huid vol en jeugdig uitzien.
Hyaluronic Acid (Sodium Hyaluronate) - Hydrateert de huid en houdt vocht vast . Het kan ook de productie van collageen bevorderen, wat een belangrijke functie heeft bij het bestrijden van vroegtijdige veroudering van de huid.
Retinol (Vitamin A) - Het is een huidherstellende, rimpel-gladmakende, verstevigende ingrediënt. Het verbetert het uiterlijk van een droge of beschadigde huid door schilfers te verminderen en de soepelheid te herstellen en het helpt de tekenen van huidveroudering door blootstelling aan zonlicht te verminderen.
Vitamin C – Een krachtige antioxidant die de productie van collageen kan stimuleren en beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen.
Vitamin E – Wanneer vitamine E samen met vitamine C wordt gebruikt, beschermt het tegen vrije radicalen (gifstoffen en milieuverontreiniging), het voedt de huid en helpt het om een ​​zachtere teint te creëren.


2. Textuur

Ondanks dat de gezichtscrème die je nu gebruikt mogelijk anti-aging eigenschappen bevat, is deze niet geschikt voor het gebied rondom de ogen. De textuur van een dagelijkse gezichtscrème is hiervoor te dik. Oogcrèmes zijn daarentegen veel dunner, waardoor ook veel milder in de applicatie. Een dunne textuur zorgt ervoor dat je minder druk uitoefent op het stukje gevoelige huid. Ook zijn deze veel milder vanuit de formule opgebouwd. Dikke crèmes kunnen de poriën onder je ogen verstoppen, wat kan resulteren in, of verergeren van de kleine witte cystische bulten daar (genaamd: Milia). En sommige gezichtscrèmes bevatten irriterende stoffen zoals Ethanol, kunstmatige parfum en Silicon, die oogirritatie kunnen veroorzaken.


Milia onder de ogen

3. Rimpel-verminderende eigenschappen

Aangezien oogcrèmes al deze krachtige rimpelverminderende eigenschappen bevatten, is het uitstekend om ze te gebruiken voor andere zones waar vervroegde tekenen van veroudering kunnen voorkomen, zoals voorhoofd, gebieden rondom je mond en nek.





Wat nog belangrijk is

1. Gebruik niet te veel - het gebruiken van te veel oogcrème maakt het niet effectiever. Het kan echter op deze manier in de ogen terecht komen en irritaties veroorzaken. Daarnaast kan overmatig gebruik Milia verergeren of veroorzaken. Daarom is het aan te raden om alleen een erwt-hoeveelheid oogcrème te gebruiken, je hoeft het alleen maar op je wenkbrauwbot te gebruiken en ongeveer een halve centimeter onder je ogen, en je bent helemaal klaar!
2. Rek de huid niet uit - De huid rondom onze ogen is uiterst delicaat en we willen niet het uitgerekken terwijl we oogcrèmes of serums aanbrengen. Als je letterlijk je huid ziet bewegen terwijl je je crème aanbrengt, doe je het waarschijnlijk verkeerd. Dep, tik of masseer, maar wrijf niet!
3. Breng aan vóór gezichtscrème - Aangezien je wilt voorkomen dat producten met een dikke textuur in contact komen met de tere huid rond uw ogen, is het het beste om oogcrème te gebruiken voordat je producten na de toner aanbrengt.





"Get It Beauty" Winnaar

Uit 100 oogcrèmes is de Benton Fermentation Eye Cream door het testpaneel "Get It Beauty - Beauty-Life Balance" gekozen als top 5 beste oogcrème in hun uitzending van 16 maart.
OnStyle's langlopende beauty talkshow "Get It Beauty" werd gelanceerd in 2006 en won haar populariteit met het blind testen van make-up en verzorgingsproducten. Deze wekelijkse tv-show is een standaardreferentie geworden voor veel schoonheidsconsumenten. Elke week test het team van "Get It Beauty" en maken winnaars bekend voor verschillende categorieën. De producent van de show maakte duidelijk dat het segment "Beauty-Life Balance" vrij is van sponsorschappen.

De show begon met het elimineren van 78 van de 100 producten voor het bevatten van schadelijke ingrediënten. Daarna ondergingen de resterende 22 oogcrèmes 28 dagen lang klinische tests. Als de laatste stap voerden ze een rimpelverbeteringstest uit.

BENTON✓Betaalbaar voor 30g
✓Bevat Galactomyces Ferment en hoge concentratie van andere gefermenteerde ingrediënten
✓Licht acidic pH



Top 5 BENTON
Rimpel verminderd met 5.82%

Dit zijn de winnaars van "Get It Beauty - Beauty-Life Balance" in volgorde van verbeteringspercentage.
1. Swanicoco Fermentation Peptine Eye Care Cream
2. Biotherm Blue Therapy Eye Cream (Douglas NL retail price: €50,36 / 15ml)
3. Sisleÿa L'Integral Anti-Age Eye and Lip Contour Cream (Douglas NL retail price: €166,78 / 15ml)
4. CNP Rx Skin Revive Vita-A Contour Eye Cream
5. Benton Fermentation Eye Cream (Haru Haru Beauty €29,95 / 30g)


Benton Fermentation Eye Cream

Deze crème is een geweldige aankoop vanwege de hoge kwaliteit en betaalbare prijs! Het is effectief in het verminderen van fijne lijntjes en kan indien gewenst voor het gehele gezicht worden gebruikt.
Fermentation Eye Cream - 30 g
SHOP NU

✰ Het bevat
Galactomyces Ferment Filtrate: hydraterend, verhelderend, verminderd talg productie, vermindering van acne, verbeteren van huid elasticiteit
Bifida Ferment Lysate: hydratatie, kalmering
Ceramide: bevindt zich in de bovenste laag van onze huid, ze houden de cellen bij elkaar, vormen een beschermende laag, vergrendelt vocht, werkt als een barrière tegen bacteriën en milieuverontreinigende stoffen.
Sh-Oligopeptide-1: EGF, verhoogt de snelheid van genezing en vernieuwing van de huid, vertraagt het dunner worden van de verouderende huid en minimaliseert rimpels.
En... Sodium Hyaluronate, Beta-Glucan, Allantoin, Adenosine.

✰ Slimme verpakking

Antioxidanten in zijn formuleringen kunnen verloren gaan als ze worden blootgesteld aan zuurstof. Maar de luchtdichte verpakking laat geen lucht in de tube wanneer je deze opent.

✰ Het is geschikt voor
Gevoelige en droge huid
Gerimpelde huid ontbreekt soepelheid
Doffe teint
Uitgedroogde en strakke huid
Huid met een slechte vocht-olie balans
Huid die gevoelig is voor schadelijke ingrediënten





Final thoughts...

We hopen dat je het leuk vond om te lezen terwijl je kennis vergaarde over oogcrèmes. En we hopen dat dit artikel nuttig was in jouw zoektocht naar de juiste oogcrème. Als je op dit moment een oogcrème gebruikt waarvan je echt tevreden bent, deel deze dan in de opmerking. -- Love, Haru Haru team 

Bekijk hieronder het volledige aflevering van Get It Beauty

Comments