Wat te doen bij hitte?



Het gebeurt niet vaak dat het bloedheet is in Nederland zoals de afgelopen dagen, maar zodra de temperaturen boven de 20 graden stijgen vinden we het toch iets minder fijn. Dit komt waarschijnlijk vooral omdat we hier niet gewend zijn aan zulke temperaturen en dus niet goed voorbereid zijn. Naast zoveel mogelijk direct zon vermijden, water drinken en andere bekend tips hebben wij een aantal handige skincare hacks die je kunt gebruiken tijdens de warmere dagen in Nederland.




Goed de dag beginnen

Gebruik op warme dagen in de ochtend lichte, luchtige laagjes producten of probeer eens de 7-skin method, en sluit je ochtend skin care altijd af met zonnebescherming. Vooral op de warmere dagen zul je dit nodig hebben. Waarschijnlijk hebben de meeste mensen het gevoel dat dit juist het gezicht nog meer vet maakt, maar het tegendeel is waar, indien je de juiste producten gebruikt.


Bij de drogisterijen in Nederland zijn er veel verschillende zonnebrandcrème te vinden, let bij het zoeken of het geschikt is voor gezicht en vermijd het liefst formules die een te olie-achtig, plakkerig en dik textuur hebben. Kies voor een zonnebrandcrème die meer aanvoelt als een lichte moisturizer.
Een goede zonnebrandcrème beschermt niet alleen je gezicht, maar zorgt er ook voor dat je gezicht minder wordt verhit, waardoor het geïrriteerd aanvoelt en rood uitziet.

Afkoelen gedurende dag

Neem je favoriete zonnebrandcrème voor gezicht mee in je tas en gebruik deze wanneer je voelt dat je gezicht een beetje warm / rood begint te worden.
Neem ook een facial mist mee om je gezicht en lichaam te verstuiven wanneer de hitte teveel wordt. Of maak zelf een facial mist van je favoriete toner zoals de Son & Park Beauty Water of Iunik's Rose Galactomyces Toner.




Kalmeren bij thuiskomst

Breng in de avond een kalmerende sheet mask direct uit de koelkast aan op gezicht om af te koelen en te kalmeren. Dit is niet alleen heerlijk, maar het verminderd ook de schade van de zon op je huid. En gebruik daarna de kalmerende Aloe Propolis Soothing Gel van Benton om de huid te kalmeren, beschermen en te hydrateren.



Wat doe jij altijd als het weer te warm wordt in Nederland? 

Deel met ons in de comment hieronder.~

Shop de producten



SON & PARK
Beauty Water - 340 ml
IUNIK
Rose Galactomyces Essential Toner - 200 ml

BENTON
Fermentation Essence - 100 ml

IUNIK

Rose Galactomyces Synergy Serum - 50 ml

E NATURE
Birch Juice Hydro Mist - 100 ml

BENTON
Honest TT Mist - 40 ml

E NATURE
Cicaherb Restore Sheet Mask - 25g

HELLO SKIN
Water Splash Mask - 26ml

BENTON
Aloe Propolis Soothing Gel - 100 ml

YADAH
Oh My Sun Protection Tone Up Base SPF50+ PA++++ - 50 ml

Comments