Klanten ervaring - Couperose Before and after :)


Terug in januari kregen wij een aantal vragen op Instagram voor huid advies. Hielll had namelijk last van Couperose en wist niet wat ze moest doen en voor welke producten ze moest kiezen. Ze was toen net begonnen met haar bezoekjes bij de dermatoloog, maar had toch moeite in het vinden van een goed passend dagelijks routine voor haar huid.

Fast forward naar april toen we een leuke e-mail van haar ontvingen met enthousiasme. Ze had namelijk op onze Instastory gezien dat wij benieuwd waren naar de ervaringen en reacties van onze klanten. En zo heeft ze ons haar ongelofelijke vooruitgaan met foto's toegestuurd.




De vraag - couperose

Hielll stelde een korte vraag onder een instagram post van ons in januari. "Hebben jullie een merk die jullie kunnen adviseren bij couperose?"
Couperose is een huidaandoening waarbij de huid zeer dun is, waardoor het gevoelig is voor prikkels. Het is een onschuldige aandoening die zorgt voor rode vlekken en zichtbare bloedvaten. Helaas zal couperose niet vanzelf weggaan zonder medische behandelingen m.b.v. laser. Maar je kunt het natuurlijk wel verminderen waardoor het minder zichtbaar is in het dagelijkse leven.
Onze aanbeveling voor Hielll was dat ze kalmerende ingrediënten zoals Aloe Vera, Centella Asiatica, Licorice (zoethout), e.d. kon gebruiken om de irritaties te remmen en de huid te kalmeren. Daarnaast is het een kwestie van het camoufleren met bijvoorbeeld de Creamy & Natural Fit Concealer van Klairs.
Wij hebben Hielll in het kort aangeraden om prikkels en zon te vermijden zodat de huid niet nog roder wordt. De huid te kalmeren zodat de roodheden worden verminderd en overdag een concealer gebruiken voor meer zelfvertrouwen.



De reactie - gekalmeerd

Een paar maanden na onze contact via Instagram ontvingen wij een leuke email van Hielll. Ze omschrijft in haar email dat ze een lastige combinatie heeft van couperose en eczeem, waardoor ze hydratatie nodig heeft maar te vette producten moet vermijden.
Couperose zorgt ervoor dat ze snel last heeft van rode vlekken (zoals altijd maar blozende wangen), en door haar eczeem is haar gezicht vaak geïrriteerd en jeukerig.
Op de before, during en after foto's is het duidelijk te zien dat haar huid meer is gekalmeerd en minder rood is.

Foto's: before, during, after (credits to Hielll)

De aanpak - mild en gentle

Omdat haar huid zo gevoelig is vereist het een andere aanpak dan die de meesten van ons waarschijnlijk gewend zijn. Zo gebruikt Hielll in de ochtend bijvoorbeeld enkel water en toner om haar gezicht te reinigen. Dit 'NO-CLEANSER" techniek hebben we ook eerder omschreven in onze blog artikel: "Skincare hacks voor de gevoelige huid om meer te kalmeren en te stralen". Wel gebruikt ze dagelijks in avond de milde Moringa Cleansing Balm en / of de Marshmallow Cleasing Cream van Enature om haar gezicht te reinigen. Na het reinigen gebruikt ze de Vitamin Hyaluronic Acid Vitalizing Toner van Iunik om de huid voor te bereiden en 3 keer per week gebruikt ze de Black Snail Restore Serum van Iunik om te kalmeren, hydrateren en te voeden. Om haar huid te hydrateren en een beschermende barrière te vormen gebruikt ze de Enature Birch Juice Hydro Cream en natuurlijk een zonnebrandcrème iedere ochtend.
Als extra kalmering en voeding gebruikt ze 2 keer per week een sheet mask van Enature en gedurende dag heeft ze een zelf gemaakte facial mist van Son & Park's Beauty Water bij zich voor extra kalmering en hydratatie.
Door te kiezen voor milde producten en het te combineren met de juiste routine en een tedere manier van aanbrengen zorgde zij ervoor dat haar huid minder werd geprikkeld met irritaties, en wel voldoende verzorging en hydratatie binnen kreeg.

Email bericht van Hielll

Conclusie

Wat bij Hielll heel erg heeft geholpen met haar couperose en eczeem is het overstappen naar een mildere aanpak. Wat betekend dat ze rustiger omgaat met haar huid. Ze gebruikt nu milde producten en is gestopt met scrubs en dikke maskers. Ook wacht ze nu langer tussen de stappen door zodat de producten meer tijd krijgen om opgenomen te kunnen worden door de huid.
Zelf heeft Hielll heel geduldig tips gevolgd vanuit verschillende hoeken, en dit probeerde ze vaak een aantal maanden. Dus zij kent de frustraties en wanhoop als geen ander. Maar gelukkig is ze momenteel zoals ze zelf zegt: "geen tomaat nu" en "minimaal rood"!
Samen met Hielll hopen wij dat deze persoonlijke tips jullie beter kunnen helpen, en mocht je niet helemaal uitkomen kun je altijd contact opnemen met Haru Haru Beauty. ^__^

Shop de producten


ENATURE
Moringa Cleansing Balm - 75 ml
 

ENATURE
Marshmallow Cleansing Cream - 175 ml
 

IUNIK
Vitamin Hyaluronic Acid Vitalizing Toner - 200 ml

IUNIK
Black Snail Restore Serum - 50 ml

ENATURE
Birch Juice Hydro Cream - 52 ml
 

KLAIRS
Creamy & Natural Fit Concealer - 6ml

Heb jij of ken je iemand met een vergelijkbare ervaring die gedeeld moet worden? Laat het ons dat weten hieronder of via info@haruharubeauty.com.

Comments